درمان رسوب کلسیم در تاندون شانه | 2 روش درمان تاندونیت کلیسیفک توسط دکتر کامرانی
درمان رسوب کلسیم در تاندون شانه
درمان رسوب کلسیم در تاندون شانه با 2 روش معمول
درمان رسوب کلسیم در تاندون شانه، که معمولاً به عنوان سختی و انباشت تاندون کالسیفیه (Calcific Tendonitis) شناخته میشود، با روش های جراحی و غیر جراحی قابل درمان می باشد.
این وضعیت ممکن است با درد و تورم در منطقه شانه همراه باشد. درمان انباشت و رسوب تاندون کالسیفیه میتواند به صورت غیرجراحی یا جراحی انجام شود. در ادامه به روشهای درمان این وضعیت اشاره میشود:
1-درمان غیرجراحی:
فیزیوتراپی: از جمله این روشها میتوان به تمرینات تقویتی و کششی مخصوص، ماساژ، و الکتروتراپی اشاره کرد. این تکنیکها میتوانند به کاهش درد و بهبود عملکرد تاندون کلسیفیه کمک کنند.
داروها: در برخی موارد، پزشک ممکن است داروهای ضدالتهابی غیراستروئیدی (NSAIDs) یا تزریقهای کورتیکواستروئید به منظور کاهش التهاب و درد تجویز کند.
آبدرمانی: استفاده از آب گرم یا سرد برای کاهش درد و التهاب نیز موثر است
2-درمان جراحی:
اگر درمانهای غیرجراحی به نتیجه منجر نشوند و درد و مشکلات شما پایدار باقی بمانند، جراح شانه ممکن است به جراحی باز روی آورد. در جراحی سختی و انباشت تاندون کالسیفیه، تاندون متخلخل و رسوبهای کلسیمی از تاندون برداشته میشوند.
البته با روش بسته و استفاده از جراحی آرتروسکوپی نیز می توان این بیماری را درمان کرد و مقدار اضافات کلسیم را برداشت نمود. از دیگر روش ها نیز با استفاده از روش سورن زنی می توان این بیماران را درمان نمود.
هر چه بیشتر از توصیههای پزشک خود پیروی کنید و به فیزیوتراپی بپردازید، شانس بهبودی شما بیشتر خواهد بود. مهم است که با پزشک خود مشورت کنید تا روش درمانی مناسب برای شرایط شما تعیین شود.
فهرست مطالب
علت رسوب کلسیم در تاندون شانه چیست؟
علت رسوب کلسیم در تاندون شانه، که به عنوان انباشت تاندون کالسیفیه نیز شناخته میشود، هنوز به طور دقیق مشخص نشده است، اما تاکنون تحقیقات مختلفی در این زمینه انجام شده است و عوامل مختلفی به عنوان علل ممکن برای این وضعیت پیشنهاد شدهاند. برخی از این عوامل و تئوریها شامل موارد زیر هستند:
1-التهاب: برخی تئوریها نشان میدهد که التهاب در منطقه تاندون میتواند به رسوب کلسیم در آن منطقه منجر شود. این التهاب ممکن است ناشی از آسیب کوچک یا برخی شرایط پزشکی باشد.
2-ژنتیک: ژنتیک نیز ممکن است نقشی در افزایش احتمال تندی تاندون کالسیفیه داشته باشد. برخی افراد ممکن است به علت عوامل ژنتیکی به این وضعیت حساستر باشند.
3-عوامل محیطی: عوامل محیطی مانند فشار و استرس ممکن است بر روی توسعه تندی تاندون کالسیفیه تأثیر بگذارند.
4-کاربرد تاندون: تکراری کردن حرکات تندون شانه (مثل تکراری کارهای دستی) میتواند به تندی تاندون کالسیفیه منجر شود.
5-عملکرد غدد درونریز: تغییرات در عملکرد غدد درونریز مانند غدد پاراتیروئید ممکن است تأثیرگذار باشند.
به علت مشکلات پیچیده در نحوه ایجاد تندی تاندون کالسیفیه، دقیقاً چرا این وضعیت رخ میدهد، هنوز به طور کامل مشخص نشده است. اگر با مشکل تندی تاندون کالسیفیه مواجه هستید، مشورت با یک پزشک متخصص ارتوپدی یا فیزیوتراپیست مناسب است تا به شما راهنمایی درمانی دقیقتری ارائه دهند.
علائم رسوب کلسیم در تاندون شانه چیست؟
علائم وجود تاندون کالسیفیه (رسوب کلسیم در تاندون شانه) میتوانند به شکل متنوعی ظاهر شوند و به طور عمومی شامل موارد زیر میشوند:
1-درد: درد یکی از علائم اصلی رسوب تاندون کالسیفیه است. این درد معمولاً در منطقه شانه قرار میگیرد و ممکن است به دست و بازوی شما هم انتشار یابد. این درد ممکن است به صورت ملایم و مداوم یا شدید باشد و معمولاً شدیدترین درد شانه در ساعات شب است.
2-تورم: منطقه شانه ممکن است تورم داشته باشد، که معمولاً با درد همراه است.
3-محدودیت در حرکت:رسوب تاندون کالسیفیه میتواند باعث محدودیت حرکت شانه شود. شما ممکن است دچار مشکلات در حرکت دست و بازوی خود شوید.
4-ضعف: در برخی موارد، شخص ممکن است احساس ضعف در منطقه شانه داشته باشد و نتواند وزنهای سنگین را حمل کند.
5-درد در چرخش شانه، که در اثر فشار بیش از حد بر تاندون کالسیفیه در شانه ایجاد میشود.
لطفاً توجه داشته باشید که علائم و شدت آنها ممکن است بین افراد مختلف متغیر باشند. اگر شما یا کسی که میشناسید به علائمی شبیه به تندی تاندون کالسیفیه دچار هستید، مشورت با جراح شانه آقای دکتر امین کامرانی راد به منظور تشخیص و درمان مناسب الزامی است. درمان به موقع میتواند به بهبود علائم کمک کند و از تشدید و پیشرفت وضعیت جلوگیری کند. در این خصوص تماس با ما برای تشخیص و درمان می تواند برای شما مثمر مر باشد.
تشخیص رسوب کلسیم در تاندون شانه چگونه انجام می شود؟
تشخیص انباشت تاندون کالسیفیه (رسوب کلسیم در تاندون شانه) عموماً توسط یک پزشک ارتوپد یا فیزیوتراپیست و یا توسط جراح شانه انجام میشود. روشهای مختلفی برای تشخیص این وضعیت وجود دارد، که شامل موارد زیر میشوند:
1-تاریخچه بیماری: پزشک ابتدا از شما سوالاتی در مورد علائم، شدت درد، مدت زمان وقوع درد، عوامل تحریککننده ممکن، و تاریخچه پزشکی شما میپرسد.
2-بررسی جسمی: پزشک ممکن است بررسی جسمی شما را انجام دهد و منطقه تحت رسوب کلسیم در تاندون شانه را بررسی کند تا از میزان درد و تورم آگاه شود.
3-تصویربرداری: برای تشخیص انباشت تاندون کالسیفیه، معمولاً از تصویربرداری استفاده میشود. رادیوگرافی (X-ray) به عنوان یکی از ابزارهای تصویربرداری معمولی برای تشخیص رسوب کلسیم در تاندون شانه مورد استفاده قرار میگیرد. تصاویر X-ray میتوانند نمایانگر رسوبهای کلسیمی در تاندون باشند.
4-سونوگرافی: سونوگرافی نیز برای تشخیص انباشت تاندون کالسیفیه مورد استفاده قرار میگیرد و به صورت معمول توسط فیزیوتراپیستها انجام میشود. این روش به تشخیص رسوبهای کلسیمی در تاندون کمک میکند.
5- MRI: اگر تصاویر X-ray و سونوگرافی کافی نباشند یا نتایج آنها مبهم باشد، ممکن است پزشک از تصویربرداری از طریق MRI استفاده کند. این روش نقاط ضعف تاندون و رسوبهای کلسیمی را به دقت نشان میدهد.
با توجه به نتایج تستها و اطلاعات به دست آمده، فوق تخصص جراح شانه شما را برای درمان راهنمایی مناسب خواهد کرد. درمان ممکن است شامل فیزیوتراپی، داروها، تزریقهای کورتیکواستروئیدی، یا در موارد شدیدتر جراحی باشد.
رسوب کلسیم تاندون شانه معمولا در چه محدوده سنی و چه جنسیتی را بیشتر درگیر می کند؟
رسوب کلسیم در تاندون شانه (رسوب تاندون کالسیفیه) میتواند در هر سنی رخ دهد، اما معمولاً در افراد ورودی به سن میانسالی یعنی شروع 30سال دیده شده، ولی در موارد بالای 40 سال شایعتر است. این مشکل به طور معمول در افراد بالای 40 سال و اغلب در افراد میانسال و سالمند تشخیص داده میشود.
درمورد جنسیت، انباشت تاندون کالسیفیه به صورت مساوی در مردان و زنان ممکن است رخ دهد و اختلافات جنسیتی معمولاً به عنوان عامل اصلی این وضعیت در نظر گرفته نمیشوند. اصولاً این مشکل ممکن است هر دو جنس را درگیر کند.
به هر حال، باید توجه داشت که هر فرد ممکن است به انباشت تاندون کالسیفیه دچار شود و عواملی مانند تاریخچه پزشکی، عوامل ژنتیکی، سبک زندگی، و فعالیتهای جسمانی نقش مهمی در ابتلا به این مشکل ایفا کنند.
بنابراین، این وضعیت به تمام افراد قابل ابتلا است و باید با توجه به علائم و نیازهای هر فرد، به شیوههای درمانی متناسب توجه شود.
سوالات متداول در خصوص رسوب کلسیم در تاندون شانه
سوالات متداول در خصوص رسوب کلسیم در تاندون شانه (رسوب تاندون کالسیفیه) میتوانند شامل موارد زیر باشند:
1-انباشت تاندون کالسیفیه چیست؟
به اضافات کلیسیم که در تاندون شانه تجمع پیدا می کند و دلیل مشخصی هم ندارد انباشت تاندون کالسیفیته می گویند.
2-علائم رسوب تاندون کالسیفیه چه هستند؟
درد و عدم شعاع حرکتی از مهمترین علائم می باشد.
3-تشخیص تندی تاندون کالسیفیه چگونه انجام میشود؟
روشهای تشخیصی مانند تصویربرداری و مراجعه به پزشک ارتباط دارد.
4- چه عواملی میتوانند به ایجاد تندی تاندون کالسیفیه منجر شوند؟
عوامل مختلفی از جمله عوامل ژنتیکی و محیطی اشاره میکند که ممکن است به ایجاد این مشکل منجر شوند.
5-درمان تندی تاندون کالسیفیه چگونه انجام میشود؟
روشهای درمانی از جمله فیزیوتراپی، داروها، و در موارد شدیدتر، جراحی اشاره دارد.
6- آیا رسوب تاندون کالسیفیه درمان پذیر است؟
بله. امکان درمان با روش های جراحی و غیر جراحی امکانپذیر است.
7- آیا تندی تاندون کالسیفیه باعث محدودیت حرکت میشود؟
بله. محدودیت حرکتی ایجاد می شود.
8- آیا تغییرات در شیوه زندگی میتوانند به بهبود تندی تاندون کالسیفیه کمک کنند؟
در بعضی مواقع این امکان وجود دارد.