the knee

کلاب فوت یا پا چنبری چیست؟ + روش‌های مؤثر درمان

کلاب فوت چیست؟

کلاب فوت یا پاچنبری یک نوع بیماری مادرزادی است که از بدو تولد در برخی از نوزادان وجود دارد و به نظر می رسد که تاندون های ساق پا که به پاشنه متصل است، کوتاه می باشد و رشد کافی نکرده است. به همین علت پاها به سمت پایین و یا داخل چرخیده و کوتاه شده اند.

نوزادانی که بر اثر بیماری پاچنبری به دنیا می آیند، معمولاً یک در هزارم جمعیت جهان را شامل می شوند و دلیل خاصی برای آن هنوز معلوم و مشخص نیست و گاهاً به علت جهش های ژنتیکی یا عوامل وراثتی، این اتفاق می تواند رخ داده باشد.

✅تایید شده توسط دکتر کامرانی راد

کلاب فوت

کلاب فوت چیست؟

کلاب فوت یا پا چنبری یک اختلال مادرزادی است که باعث تغییر شکل غیرطبیعی پا می‌شود؛ در این حالت پا به سمت داخل یا پایین خم می‌شود.

نوزادان پسر معمولا دو سوم جمعیت مبتلایان به بیماری کلاب فوت یا پاچنبری را شامل می شوند و بیشترین تعداد این بیماری را به خود اختصاص داده اند.

نوزادانی که با کلاب فوت بدنیا می آیند، باید در زمان نوزادی و در همان بدو تولد و در زیر یک ماهگی درمان شوند و حتما توسط بهترین فوق تخصص جراح زانو در تهران این کار انجام شود. دکتر کامرانی خدماتی نظیر سلول درمانی دیسک گردن و شانه، سلول بنیادی، درمان آرتروز مفصل ران و… را ارائه می‌دهند.

پاچنبری می تواند در یک یا هر دو پا در نوزادان ایجاد شود و اتفاق بیافتد. اگر چه در ابتدا دردی در پا مشاهده نمی شود ولی در ادامه اگر درمان صورت نگیرد، می تواند با شروع راه افتادن نوزاد در یک سالگی، درد در پاها شروع و ادامه یابد.

کلاب فوت

آیا قبل از تولد نوزاد، کلاب فوت یا پاچنبری قابل تشخیص و درمان است؟

متاسفانه تشخیص این عارضه و بیماری در ماه های آخر دوران بارداری توسط دستگاه سونوگرافی قابل مشاهده است و راه درمانی در این خصوص قبل از تولد وجود ندارد.

اگر قبل از دمیده شدن روح به جنین این بیماری در رحم مادر قابل رویت بود، با تجویز پزشک شاید می شد جنین را کورتاژ نمود، ولی این تشخیص در آن زمان قابل مشاهده و درک نیست.

کلاب فوت عارضه ای است که قبل از تولد، درمانی برای آن هنوز کشف نشده و باید بعد از به دنیا آمدن و در دو هفتگی نوزاد اقدام به درمان وی نمود.

دلایل خالی کردن زانو و راه و روش درمان آن

کلاب فوت

علائم

از علائم تشخیص کلاب فوت به راحتی و با مشاهده پاهای نوزاد که به داخل و یا به پایین کشیده شده است، قابل تشخیص و رویت می باشد.

مادرانی که نوزادانی دارای علائم و نشانه های این گونه هستند، باید در اسرع وقت با مراجعه به فوق تخصص جراح پا و زانو اقدام به اصلاح و جراحی در این خصوص نمایند.

این بیماری هر چه زودتر درمان شود، می تواند توانایی و برگشت پذیری بهتری ایجاد کند و در آینده بهبودی بهتری می تواند برای فرد بیمار به همراه داشته باشد.

تعویض مفصل شانه چگونه انجام می‌شود؟

چگونه از آن پیشگیری کنیم؟

علت اصلی بوجود آمدن این بیماری کوتاهی تاندونی که عضلات را به استخوان های پا متصل می کند، است. به همین علت پا را به داخل و یا به بغل می کشد.

متاسفانه تاکنون دلیل ابتلا و درمانی قبل از بدنیا آمدن وجود ندارد و کسی نمی داند بوجود آمدن این عارضه به چه دلیل است.

اما یافته هایی در این زمان وجود دارد که تاثیر آن بر نوزادان را تا حدودی مشخص می نماید. به عنوان مثال محققین متوجه شده اند که ابتلای این عارضه در پسرها نسبت به دخترها تا دوبرابر بیشتر است.

در مواردی نیز وراثت و سابقه خانوادگی می تواند در ابتلا به این بیماری نقش مهمی داشته باشد. از دیگر موارد که می تواند به کم بودن مایع آمونیاک باعث پاچنبری گردد، اشاره نمود. این عارضه می تواند در بوجود آمدن کلاب فوت تاثیر گذار باشد.

از دیگر موارد می توان به عفونت زیکا در دوران بارداری مادر اشاره نمود که می تواند در نقایص مادرزادی نوزادان تاثیر گذار باشد.

گاها در مادران سیگاری و یا مادرانی که به مصرف مشروبات الکلی روی می آورند نیز از مواردی است که می تواند تاثیر مستقیم در بوجود آمدن عارضه پاچنبری گردد.

Because healthcare professionals don’t know what causes clubfoot, there’s no sure way to prevent it. But if you’re pregnant, you can do things to have a healthy pregnancy and lower your baby’s risk of problems that affect the baby’s development

از آنجایی که متخصصان سلامت دلیل دقیق ایجاد پا چنبری (کلاب فوت) را نمی‌دانند، روش قطعی برای پیشگیری از آن وجود ندارد. اما اگر باردار هستید، می‌توانید با رعایت مواردی برای داشتن یک بارداری سالم، خطر مشکلاتی که بر رشد جنین تأثیر می‌گذارند را کاهش دهید.

mayoclinic.org

کلاب فوت

نحوه درمان

روشی که برای درمان کلاب فوت یا پاچنبری توسط فوق تخصص جراحی زانو در نظر گرفته می شود، در بدو تولد و قبل از یک ماهگی باید این اتفاق بیافتد و درمان نوزاد شروع شود.

در ابتدا متخصص پا و زانو با استفاده از روش گچ گیری متعدد و هفتگی اقدام به اصلاح پای نوزاد می کند و در ادامه اگر نیاز بود با جراحی که بر روی پای نوزاد انجام می شود، اقدام به اصلاح و گچ گیری مجدد و همچنین با استفاده از کفش های مخصوص در این زمینه اقدام به اصلاح و درمان پای کلاب فوت نوزاد کرد.

از دیگر روش ها که یکی از آن به روش فرانسوی معروف است، با استفاده از چسب های مخصوصی که در این زمینه وجود دارد، می توان به صورت کشش و حرکت دادن به جهت مخالف چرخش پا، از این روش استفاده نمود.

در برخی موارد نیز با استفاده از بریس و کفش های مخصوص این کار می توان به درمانی اصولی و رو به جلو اقدام موثری انجام داد.

آیا درمان زانوی پرانتزی امکان‌پذیر است؟

کلاب فوت

اگر درمان نشود، چه عارضه‌هایی می تواند در بر داشته باشد؟

اگر بیماری کلاب فوت یا پاچنبری را در دوران نوزادی درمان نکنیم و یا این که اهمیتی به درمان ندهیم، می تواند در ادامه رشد کودک و رسیدن به سن بزرگ سالی عواقب وخیم و دردناک به همراه عفونت ها و یا تغییر شکل در اسکلت و ستون فقرات بدن رخ دهد.

این تغییر وضعیت ها در ادامه می تواند در شکل گیری بد اسکلت و سفتی عضلات و گاهاً خونریزی در جاهایی که تحت فشار شدید هستند، می تواند رخ دهد.

کلاب فوت

در ادامه اگر تمایل به گرفتن مشاوره در خصوص موضوع این مقاله دارید، می توانید از طریق تماس با ما در سایت ما با کارشناسان و دکتر امین کامرانی راد ارتباط برقرار نمایید و از مشاوره های رایگان استفاده نمایید.

سوالات متداول

آیا کلاب فوت درمان می‌شه؟ ✅

بله، خوشبختانه با روش‌هایی مثل گچ‌گیری (روش پونستی)، کشش یا جراحی قابل درمانه.

دلیل ایجاد کلاب فوت چیه؟ 🧬

هنوز دلیل دقیقش مشخص نیست، اما ممکنه ژنتیک یا عوامل محیطی نقش داشته باشن.

چند وقت طول می‌کشه تا درمان اثر کنه؟ ⏳

بسته به شدت مشکل، معمولاً چند ماه تا یک سال طول می‌کشه.

 آیا کودک بعد از درمان می‌تونه مثل بقیه بچه‌ها راه بره؟ 👣

بله، بیشتر بچه‌ها بعد از درمان می‌تونن کاملاً طبیعی راه برن و فعالیت کنن.

درمان‌های جراحی هم لازم می‌شه؟ ⚒️

اگه درمان‌های غیرجراحی جواب نده، ممکنه جراحی لازم بشه.

آیا کلاب فوت دردناک هست؟ 😌

نه! برای نوزاد درد نداره، اما اگه درمان نشه، ممکنه در آینده راه رفتن رو سخت کنه.

آیا پا چنبری قابل پیشگیریه؟ 🚫

چون دلیل دقیقش مشخص نیست، پیشگیری قطعی نداره، اما داشتن یک بارداری سالم می‌تونه به رشد بهتر جنین کمک کنه.

چه زمان باید درمان شروع بشه؟ 🕒

هر چی زودتر، بهتر! معمولاً از اولین هفته‌های تولد شروع می‌کنن.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
تماس